Van egy blogom.

5 pillanat, amikor nem szabad feladnod a blogolást

Eléggé benne vagyok a listák gyártásában, így aztán saját korai sirámaimat és reménytelenségeimet is könnyű volt emlékezetből pontokba szedni. Pillanatok, amikor nem szabad megállni. 

ok

Kép: mummysmiles.com

 1. A rettenetes pillanat, amikor a sablonod variálása közben belenyúlsz valamilyen kódba, és soha többé nem lesz ugyanolyan gyönyörű a blogod, mint előtte. Ha nem akarsz a saját károdon tanulni, mindig ments el minden kódot egy txt fájlba, hogy legyen mihez visszanyúlnod, jegyezd fel a szimpatikus színek hexakódját – és ha mégis sikerül belecsúszni abba, hogy valami eltörik, elcsúnyul, elromlik, akkor sincs vész! Ha nem is azonnal, de -miután kicsit eltávolodtál a problémától- másnap eszedbe fog jutni a megoldás, vagy valamilyen megoldás. Csak ne töröld elkeseredésedben egy mozdulattal! True story, hallottunk már drámai kattintásokról…

   

 2. Akkor se hagyd abba a blogolást, amikor megírtad A Tökéletes Posztot, megnyomtad a világot jelentő Közzététel gombot, és nem kezdtek el dőlni a lájkok. Gyakori, hogy a legnagyobb energiabefektetéssel létrehozott, hőn szeretett tartalmak nem kapják meg rögtön (vagy egyáltalán) azt a figyelmet, amire számítottunk. Adj időt az írásaidnak!

   

 3. Ahogy adj időt magadnak is! A legtöbb blog türelmetlenség, elkedvetlenedés miatt nem éri meg a 3. hónapot sem – és az igazán sikereseknél is gyakran olvashatod, hogy egy-másfél év után jöttek az első látványos sikerek. Ne csüggedj el, amikor azt látod, hogy nem robbant be egy hét alatt a blogod. Készülj fel rá, hogy ez egy hosszú távú szenvedély lesz, és oszd be az energiáidat mint egy hosszútávfutó!

   

 4. Amikor az első (aztán a sokadik) tartalmi együttműködésről szóló ajánlatot küldöd el, és nem kapsz választ, vagy nem rendelik meg, ne add fel! Ha már szeretnének veled dolgozni, az egy szuper jel, és innen már csak pár lépés egy igazi megrendelés! Az pedig örök törvény, hogy sokkal-sokkal több ajánlatot fogsz kiadni, mint amennyi valóban meg is valósul. De ez nem baj, csak barátkozz meg a gondolattal. Amit tehetsz: érdeklődj, kérj visszajelzéseket, hogy miért nem téged választottak (itt lehetnek érdekes tanulságok, halld meg őket!), és mindig minden megkeresésre válaszolj – még akkor is, ha nem érdekel az ügy.

   

 5. És végül, amikor egy igazán igazságtalan, rosszindulatú kommentet kapsz, na olyankor végképp ne add fel! Ahogy gyűlik az olvasótáborod, úgy fognak gyűlni a trolljaid is. Persze a kritikával tanulj meg együtt élni és tanulni belőle, ha jogos, a szimpla irigykedő, gonosz kommentekre pedig tekints úgy, mint egy kitűzőre: ide már nem csak a barátok és ismerősök járnak, ez kérem, egy sikeres blog!:)

Ti milyen tanácsot adnátok csüggedt bloggertársaitoknak? Elő a praktikákkal!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Flora says:

  Félelem attól, hogy másoknak tetszeni fog-e, amiről írni szeretnél. – Hatalmas dilemmákhoz vezet, és nagyon nehéz túltenni rajta magad. Egyszerűen ki kell állni a saját véleményedért, nézőpontodért. 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!