Van egy blogom.

5 tipp a RÓLAM oldalad elkészítéséhez

A jó blogok “Rólam” oldala olyan, vagy még jobb, mint a könyvek hátsó borítóján lévő leírás az írókról. A lényeg, hogy meghozza a kedvet az olvasáshoz!

1. Rögtön egy váratlan fordulattal kezdeném: a Rólam oldalad igazából nem is rólad szól, hanem az olvasóidról. Itt tudod pár sorban megmutatni, hogy mi közöd van hozzájuk, mit tudsz ajánlani, mivel tudsz nekik segíteni. Egy szuper kapcsolódási pont lehet, ahol kiderül az olvasók számára, hogy pontosan érted őket, és sok közös tulajdonságotok van.

2. Beszélj magadról egyes szám első személyben: nyugodtan mondd azt, hogy ÉN, az ENYÉM, SZERINTEM. És csak akkor írj többes számban, ha tényleg többen vagytok. Szokj hozzá a gondolathoz, hogy vállalod a véleményed, és ezért szeretnek. (Meg néha nem.) Azt is észre fogod venni idővel, hogy sokkal egyszerűbb és életszerűbb így írni – és jóval kevésbé modoros.

3. Amikor magadról írsz, kicsit úgy képzeld el, hogy személyesen találkozol az olvasóval. Azzal kezdenéd egy ismeretlennek, hogy hány éve tanulsz a melyik iskolában? Hogy 14 év tapasztalatod van ebben meg abban? Dehogy! Használd ugyanazt a közvetlen és barátkozó hangnemet, amit egy házibulin használnál bemutatkozásnál.

4. Legyen kinn rólad fotó! Olvasóid amúgy is gyanítani fogják, hogy egy igazi ember írja a posztjaidat, de sokkal könnyebb úgy párbeszédet kezdeményezni, ha van kinek a szemébe nézniük – még ha csak online is. Addig is, amíg profi sminkesek és fotósok készítik majd sztárportrédat, pár triviális, de hasznos tipp: érdemes világos háttérnél, természetes fényben készített fényképet használni, amin szembenézel a kamerával. Bár vannak kivételek, általánosságban elmondható, hogy bemutatkozó oldalad fotója koncentráljon az arcodra és a felsőtestedre, az egész alakos képeket használd máshol!

5. Nyugodtan mondd el a saját személyes sztoridat. Miért kezdtél blogolni? Minden blog mögött van egy történet, bármilyen egyszerűnek tűnik is, meséld el! Hogy kezdődött a te történeted?

mutas_magad

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!